Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Άλλοι πεινούν, άλλοι παίρνουν βραβεία....




 Άλλοι πεινάνε άλλοι παίρνουν βραβεία... μετά τον ΓΑΠ, είχαμε και την βράβευση του Τσίπρα για ''πολιτικό σθένος'' και το παρέλαβε όπως είπε, για λογαριασμό του λαού! Χιούμορ ή δούλεμα το όλο σκηνικό βραβεύσεων; Το να βραβεύεται κάποιος γιατί χρεοκόπησε τα Ελληνικά νοικοκυριά, τι να πω!... Πάντως η βράβευση του Πρωθυπουργού μάλλον επιβεβαιώνει ότι έγινε μέλος του ''πολιτικού σθένους'' και των προ αυτού βραβευθέντων της ΕΕ! Ας το κορνιζώσουμε το βραβείο να το καμαρώνουμε μιας και μας το αφιέρωσε!

Αν δεν το προσέξατε... έχουν καταφέρει να μιλάμε μόνο για τις μειώσεις του ''19, έχοντας αποβάλει από μνήμη και λεξιλόγιο (σαν να μην υπήρξαν) τα δώρα (13ο και 14ο μισθό σε εργαζομένους και συνταξιούχους σε κύρια και επικουρική), μείωση έως και 60% συντάξεων από το 12 και μετά, έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης κάθε μήνα και ειδική εισφορά αλληλεγγύης ή όπως αλλιώς λέγεται επί του συνόλου του εισοδήματος με την δήλωση, αφαίρεση φοροαπαλλαγών κ.ά.!... Μένει ακόμα να ξεχάσουμε και τον ΕΝΦΙΑ σε λίγο, άλλωστε και τα ταξίματα σε μείωση του αναφέρονται κι όχι σε κατάργηση του !.... Μας τον φόρεσαν και αυτόν , τίποτα προσωρινό από όσα έχουν εφαρμοσθεί , όλα ήρθαν για να μείνουν, εδώ ταιριάζει απόλυτα το ''ουδέν μονιμότερο του προσωρινού''!
Οι πληγείσες περιοχές μετρούν τις πληγές τους ...200 τόνοι νερού ανά στρέμμα σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο μέσα σε έξι ώρες, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το Αστεροσκοπείο Αθηνών. Και με αντιπλημμυρικά πολύ φοβάμαι ότι καταστροφές θα υπήρχαν, σε μικρότερη έκταση ίσως, αλλά όταν το νερό 6 μηνών πέσει μέσα σε 6 ώρες, απρόβλεπτες οι συνέπειες ακόμα κι όταν έχεις λάβει τα μέτρα σου. Αυτό φυσικά δεν απαλλάσσει από ευθύνες παραλείψεων κανέναν! Παρεμπιπτόντως, η αλληλεγγύη και το έργο των ΜΚΟ έχει περιορισμένη γκάμα ευαισθησίας στις καταστροφές; 
 
Το θέμα των καταστροφών λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, απασχόλησε, με αφορμή τις πρόσφατες στην Ελλάδα, την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα μπήκαν έντονα και καταστροφικά στη ζωή μας τελικά, δεν είναι λίγες οι καταστροφές σε πολλές Χώρες μέλη της ΕΕ και σίγουρα πρέπει να συζητηθεί η δυνατότητα αντιμετώπισης τους, όπως και η δυνατότητα πρόληψης καταστροφικών συνεπειών!
Δονείται και το πολιτικό σκηνικό γενικά στην ΕΕ και ειδικά τώρα στη Γερμανία που δεν κατάφερε τελικά η Μέρκελ να σχηματίσει Κυβέρνηση! Αρχή του τέλους της; Η συνέχεια θα δείξει! Αποδεικνύεται όμως πως οι λαοί της ΕΕ δεν βγάζουν αυτοδύναμες Κυβερνήσεις πλέον κι αυτό μάλλον οφείλεται στη δυσαρέσκεια των πολιτών και την απογοήτευση τους από τις πολιτικές που εφαρμόζονται! Αραγε το έχουν πάρει το μήνυμα; Aν δεν αλλάξουν τακτική στα περί λιτότητας και φτώχειας στην Ευρώπη, συν τις χιλιάδες των μεταναστών, πολύ φοβάμαι πως θα το πληρώσουν κάποια στιγμή ακριβά!
Θυμάμαι που ζητούσαν αυτοδύναμη Κυβέρνηση για την Ελλάδα και τώρα αντιμετωπίζουν οι ίδιοι την μη αυτοδυναμία! Έχει ο τροχός γυρίσματα!
Μέσα σε όλα είχαμε και τον εορτασμό για 2η χρονιά της Black Friday, ευκαιρία οι ουρές έξω από καταστήματα να μας δώσουν την ψευδαίσθηση πως το χρήμα ρέει!! Αλήθεια γιατί δεν καθιερώσαμε μια ολότελα δική μας '''Μπεζ Πέμπτη'' ή ''Μωβ Δευτέρα'', αφού τόσο πολύ θέλαμε να ρίξουμε τις τιμές και να προσελκύσουμε πελατεία; Αλλά είπαμε, οτιδήποτε ξενόφερτο μας εξιτάρει! Ελπίζω να μη γιορτάσουμε στο μέλλον και την ημέρα του ''Τhanksgiving'' ... για όλα μας έχω ικανούς! Σημειωτέον ότι κοντεύουμε να ξεχάσουμε δικές μας γιορτές και παραδόσεις!
Μπορεί να έχουν φύγει βιομηχανίες, μπορεί να έχουν κλείσει επιχειρήσεις και καταστήματα λόγω κρίσης, όμως η παραγωγή βλημάτων και προβάτων είναι σε άνθιση στη Χώρα μας, όπως και Παγκοσμίως! 
 
Και να που είμαστε πάλι εδώ, παρά τις προβλέψεις κάποιων ο Πλανήτης δεν καταστράφηκε στις 19 Νοέμβρη, πήρε αναβολή, ως την επόμενη ημερομηνία καταστροφής της Γης , εμείς εδώ θα τα λέμε μέσα από αυτή τη στήλη!
Προ των πυλών και ο Δεκέμβρης, πάμε ολοταχώς για Χριστούγεννα!! Καλό μήνα!!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα.... Δεκ. 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: