Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Αφορολόγητο με πλαστικό χρήμα








Από την 1-1-2017, θα μετράνε για το χτίσιμο του αφορολόγητου οι αγορές με πλαστικό χρήμα από: σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα, καύσιμα, αγορές ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών συσκευών, έπιπλα, είδη οικιακής χρήσης, ξενοδοχεία, παροχή υπηρεσιών από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, λογιστές, ψυχολόγους, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης.


 Λογαριασμοί ΔΕΚΟ (ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση), κινητή και σταθερή τηλεφωνία, δόσεις δανείων, ενοίκιο, κοινόχρηστα, ασφάλιστρα, ακόμη και τα διόδια δεν θα μετράνε στις δαπάνες με πλαστικό χρήμα 

Οι φορολογούμενοι ανάλογα με το ύψος του εισοδήματός τους θα πρέπει να συγκεντρώνουν και συγκεκριμένο ποσό αποδείξεων με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, e-banking.

Όπως βλέπουμε λοιπόν το όλο θέμα τους είναι να πιάσουν τα επαγγέλματα που δεν μπορούν να ελέγξει από μόνο του το σύστημα για φοροδιαφυγή και το περιμένουν από τον πολίτη να το κάνει, προκειμένου να συγκεντρώσει αποδείξεις για αφορολόγητο. Ούτε αυτό θα επιτευχθεί αλλά ούτε κι ο πολίτης είναι σίγουρο πως θα πιάσει το αφορολόγητο με εκεί που είναι τα ετήσια εισοδήματα πλέον και τη στιγμή που εξαιρούνται βασικές ετήσιες δαπάνες, που κάποιοι αδυνατούν ακόμα κι αυτές να πληρώσουν πόσο μάλλον το να προβούν σε αγορές ή ταξίδια ή εξόδους σε νυχτερινά κέντρα.

Η τακτική του ''ότι πιάσουμε κι ότι αρπάξουμε'' επικρατεί σε όλα! Να αφήνατε τα εισοδήματα εκεί που ήταν το ''11 έστω, ώστε να μπορεί ο άλλος να ξοδέψει! Όταν ο υδραυλικός π.χ. ή ο ηλεκτρολόγος σου λέει 40 με απόδειξη και 20 χωρίς κι εσύ δεν έχεις να φας, τι θα σκεφθείς το αφορολόγητο και τις αποδείξεις ή μήπως το Κράτος που σε έχει ''απατήσει'' πολλάκις;

Έχω την αίσθηση πως όλα αυτά τα μέτρα και οι φόροι αντί να εμποδίσουν την φοροδιαφυγή, την επιτείνουν, ούτε τυχαίο είναι που χιλιάδες Εταιρίες μετέφεραν την έδρα τους σε φορολογικούς παραδείσους, παρ' όλο που το αντικείμενο υπηρεσιών τους μπορεί να κινείται σε Ελληνικό έδαφος, ή μπορεί και να μην διαθέτουν αντικείμενο!


Δεν υπάρχουν σχόλια: