Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Ψυχανεμίσματα... Άλλοι τα φάγανε, άλλοι πληρώνουν









Όλα μια χαρά στην Ευρώπη και σ' ολόκληρο τον Πλανήτη... φυσικές καταστροφές, οικονομικές καταστροφές, εχθροπραξίες, τρομοκρατικές ενέργειες, προσφυγιά, ανεργία, φτώχεια! Αλλά ας έρθουμε στα του οίκου μας και της οικογενείας μας... η Κομισιόν εγκαλεί Ισπανία και Πορτογαλία για υπερβολικό έλλειμμα(φιρί φιρί το πάνε να τους βάλουν σε νέο πρόγραμμα), η Ιταλία έχει χτυπήσει κόκκινο, με τις Τράπεζες της να έχουν φθάσει τα 360 εκατομμύρια ''κόκκινα δάνεια'', ήτοι το 30% των ''κόκκινων δανείων'' των Χωρών της ΕΕ, το Brexit για την ώρα στο μούσκιο, δύο υποψήφιες για να διαχειριστούν την κατάσταση, η μία δηλώνει πως θα ενεργοποιήσει άμεσα το αίτημα εξόδου, η άλλη πως θα το εξετάσει και αποκλείει αίτημα εντός του 2016! Η δε μητριά Γερμανία στο θρόνο της ...Σόϊμπλε και Μέρκελ δήλωσαν πως καμιά αρνητική συνέπεια στην οικονομία της Γερμανίας δεν βλέπουν με το Brexit! Ωραία! Τότε προς τι η καταστροφολογία τόσον καιρό, αφού σε τίποτα δεν θα επηρεάσει την οικονομία ένα Brexit; Γιατί μας ζαλίζουν το κεφάλι, δεν μας φτάνουν τόσα άλλα προβλήματα; Όλοι παίζουν με την ψυχολογία των λαών!
Δεν προλάβαμε να ''πανηγυρίσουμε'' την έξοδο της Πορτογαλίας από το Μνημόνιο και να πάλι που πάνε να της φορέσουν καινούργιο κουστούμι! Απ' ότι φαίνεται δηλαδή έτσι και μπήκες σε πρόγραμμα δεν πρόκειται να σε αφήσουν να ησυχάσεις!

Πέρασε και η ''επέτειος'' του ''ΝΑΙ ή ΟΧΙ'', του δικού μας δημοψηφίσματος που κατάληξε τελικά σε ''ΝΑΙ και ΟΧΙ'', κάτι σαν χρησμός Πυθίας ... ένα ''και'' κάνει τη διαφορά! Φαίνεται πως κι εδώ το αποτέλεσμα συμβουλευτικό χαρακτήρα είχε κι όχι δεσμευτικό! Καλή ώρα σαν το Brexit! Τώρα έρχονται και οι επενδύσεις από την Κίνα, τι άλλο θέλουμε; Έχουμε και τον εκλογικό νόμο για να έχουμε να λέμε και να ξεχνάμε αυτά που έρχονται για να αδειάσουν την τσέπη πολλών!

Πάντως να μην έχουμε παράπονο... μας συμπονούν στο έπακρον και ''υποφέρουν'' μαζί μας για ότι κακό μας έχει βρει και θα συμβεί στη συνέχεια από την επάρατη Κυβέρνηση, όλοι αυτοί που μας τα πήραν χοντρά τα προηγούμενα χρόνια και τώρα κλαίνε μαζί μας για την ουρά του βοδιού που μας περιμένει! Και το σήριαλ συνεχίζεται ... κανόνια στην αγορά και θα έρθουν κι άλλα! Και φυσικά δεν έπεσαν έξω τον τελευταίο χρόνο! Και φυσικό επόμενο μετά από 6 χρόνια λιτότητας και μείωσης της κατανάλωσης, αντί για κέρδη να υπάρχουν ζημίες!

Φυσικά ας μην παραβλέψουμε το γεγονός πως κάποιες Εταιρίες, επιβίωναν για χρόνια με υπέρογκα δάνεια, δάνεια στα δάνεια, επόμενο είναι κάποια στιγμή εδώ που έφτασαν τα πράγματα να σκάνε κανόνια! Αυτοί που έδιναν αφειδώς δάνεια εκατομμυρίων, χωρίς αντίκρυσμα, ή χωρίς τον ανάλογο έλεγχο τοποθέτησης των χρημάτων που έδιναν, παραμένουν στο απυρόβλητο! Έχουν διασφαλιστεί και με νόμο για απαλλαγή από κάθε ποινική ευθύνη νομίζω. Ομοίως και τα δάνεια στα κόμματα κι όλα αυτά έρχονται τώρα να πέσουν στις πλάτες του λαού! Το σλόγκαν που ταιριάζει εδώ είναι : ''εμείς τα φάγαμε , εσείς πληρώνετε!'' Και πού να το φανταζόσουν άνθρωπε μου, τότε που μακάριζες τον απέναντι για τις βίλες, τα κότερα, τα ακριβά αμάξια και ήθελες να του μοιάσεις κιόλας, και δεν σε απασχόλησε ποτέ το πώς τα απέκτησε ... ποιος να σου το' λεγε λοιπόν, πως θα ερχόταν μια στιγμή που ο λογαριασμός θα έπεφτε σε σένα!

Οι πλειστηριασμοί ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν, θα χαθούν περιουσίες και κόπια ζωής για κάποιους! Όταν χρωστάς λίγα στα παίρνουν στο άψε σβήσε, όταν χρωστάς εκατομμύρια σου δίνουν κι άλλα δάνεια, ή δεν σε βρίσκουν για να πάρουν τα χρωστούμενα! Παράδειγμα η λίστα οφειλετών προς το Δημόσιο που ανέβηκε στο διαδίκτυο! Ένα μνημόσυνο για πολλά εκατομμύρια χρωστούμενα από Εταιρίες ''φαντάσματα'' που εδώ και χρόνια δεν υφίστανται! Άντε να μαζευτούμε να κλάψουμε όλοι μαζί! Τώρα το ποιοι ευθύνονται για τη μη είσπραξη αυτών των ποσών, τότε που έπρεπε, αυτό είναι ένα άλλο θέμα εκτός συζήτησης! Είπαμε, (όπως είχε πει κι ο ΓΑΠ) ο χρόνος μετράει από το 2010 και μετά, το πριν πήρε συγχωροχάρτι! Σε ποιες τσέπες ή Τράπεζες του Εξωτερικού ή σε offshore βρίσκονται όλα αυτά τα εκατομμύρια είναι μια άλλη ιστορία που δεν την ψάχνουμε, άλλωστε έχουμε την εύκολη λύση για να τα πάρουμε, μισθωτούς και συνταξιούχους και ιδιωτική περιουσία με άμεση πρόσβαση, χωρίς ψάξιμο!


Και το θερμόμετρο ανεβαίνει, η κατάθλιψη στα ύψη, ευτυχώς που υπάρχει η θάλασσα και βρίσκει διέξοδο ο άλλος στον πόνο και την απελπισία του και ξεφεύγει λίγο ο νους του! Χαρείτε λοιπόν όσο μπορείτε, φορτίστε μπαταρίες, γιατί γενικώς τα πράγματα κι εδώ κι έξω όλο και χειρότερα γίνονται . Πρέπει να αντέξουμε και θα αντέξουμε! Καλό καλοκαίρι, καλές βουτιές!
================================================================================Νίκη Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 14/07/16

Δεν υπάρχουν σχόλια: